sunnuntai 14. huhtikuuta 2013

Which are your colors?

Miksi vaatevärillä on merkitystä?


Oikean väriset vaatteet saavat sinut näyttämään eloisalta, virkistetyltä, raikkaalta ja tervelliseltä. Ne saavat kasvosi hehkumaan ja tuovat silmäsi paremmin esille. Vääränvärinen vaate voi esimerkiksi korostaa mahdollisia ryppyjä ja tehdä kasvosi väsyneen näköisiksi.

Itse huomasin, kun värjäsin hiukseni vaaleasta tummaksi, että läheskään samanväriset vaatteet eivät enää sovi minulle kuin aikaisemmin. Yhtäkkiä minulle sopiikin voimakkaat ja puhtaat värit, kun aikaisemmin pidin harmaasta ja hempeistä sävyistä. Tämän vuoksi halusinkin selvittää, minkä väriset vaatteet sopivat minulle. Sain selville, että mitä syvempi ja puhtaampi väri, sitä parempi ja jos haluan hempeää niin sävyn tulee olla kylmä persikkainen tai kylmä vaaleansininen. 

Hiustenvärin lisäksi vaatevärin valitsemisessa on määriteltävä oma ihonsävy! Onko ihon pohjasävy lämmin vai viileä?


Ihonsävyn määrittely

a) Katso luonnonvalossa IHON POHJASÄVYÄSI: Kaulaasi ja rinnustasi ja vaikkapa käsivarsiasi. Jos ihossasi on hivenen ruusunpunaisuutta = KYLMÄSÄVYINEN IHO, jos keltaisuutta/aprikoosinvärisyyttä = LÄMMINSÄVYINEN IHO

b) Myös ranteen verisuonista voi saada apua. Vihertävät suonet = Keltasävyinen iho, Sinertävät suonet = punapohjainen iho

c) Vaatteistakin saa vihjeitä: Pidä vaatekappaletta lähellä kasvojasi, jolloin näet millainen valo heijastuu vaatteesta kasvoille. Vertaa kasvojasti kun niiden alla on lämminsävyinen vaate ja kylmäsävyinen vaate (esim. musta vs. tummanruskea tai valkoinen vs. luonnonvalkoinen), katso silmien ja suun ympärystä ja ihoasi, sitä millainen muutos tapahtuu kun värejä vaihtelee. Tuoko väri mustat silmänaluset silmiesi alle vai poistaako se ne? Tekeekö väri ihostasi tasaisemman? 





HUOM! Tietysti väri, joka sopii juuri sinulle riippuu hiusten, silmien ja ihonsävyn yhdistelmästä. Ei ole olemassa mitään yleisluontoista ”sääntöä” vaan ohjeet ovat yleistyksiä. Lisäksi joidenkin iho on niin vähän kumpaankaan suuntaan, että he voivat näyttää hyviltä sekä kylmissä että lämpimissä sävyissä. Itselleni esimerkiksi sopii myös puhtaan syvä keltainen, vaikka olenkin mielestäni hieman enemmän kylmän, kuin lämpimän, ihonsävyn omaava.
Kannattaa kiinnittää huomiota värien sävyyn. Lähes jokaisesta väristä löytyy sopiva versio niin kylmälle kuin lämpimällekin iholle. Jos olet esim. lämminsävyinen ja pinkkiä on vain pakko saada, niin jätä se kylmin pinkki ja etsi omalle ihollesi sopiva versio.





    Värit jotka sopivat KYLMÄLLE

Kylmäsävyisille sopivat yleensä sinipohjaiset värit:

            Kylmät sävyt, kuten siniset, vihreät, lilat
Puhdas valkoinen ja puhdas musta
 Rohkeat vadelmansävyt
Syvän vihreät,
 Kuninkaallisen siniset (syvän sähkönsiniset esim),
Luumunvärit ja kylmä violetti
Betoninharmaa
Kirkkaanpunainen
Hennon pastellin siniset ja vaaleanpunaiset sävyt

            VÄLTÄ: keltaista ja oranssia.


Väriesimerkkejä kylmälle ihonsävylle


KYLMÄ IHONSÄVY JA VAALEAT HIUKSET

 harmahtavat sävyt
 vadelmanpunainen
 savunsininen
viileä sitruunankeltainen

VÄLTÄ: Lämpimiä ja kellertäviä sävyjä.


KYLMÄ IHONSÄVY JA TUMMAT HIUKSET

Dramaattiset värit: musta, valkoinen, turkoosi, puhdas punainen, fuksia, ruiskukansininen ja syvin mahdollinen sininen, smaragdinvihreä, limenvihreä, tumma kuninkaallinen purppura. Pastelliväreista vain jäänkirkkaat ja vaaleat sävyt.

VÄLTÄ: Haalistuneita ja kellertäviä sävyjä


Joitain julkkiksia, joilla KYLMÄ ihon pohjasävy: 

Elizabeth Hurley (englantilainen valokuvamalli, näyttelijä, tuli tunnetuksi Hugh Grantin tyttöystävänä). Harmaan, mustavalkoinen ripauksella keltaista on täydellinen valinta Lizille!
Anne Hathaway (Oscar-palkittu näyttelijä). Tämä kultainen asu ei mielestäni ole paras mahdollinen värivalinta Annelle. Esimerkiksi syvän vihreä, kirkkaanpunainen tai hennon vaaleanpunainen olisi kauniimpi Annen heleään ihonsävyyn.
Cameron Diaz (näyttelijä, ent. malli). Huom! Vaikka Diazilla  kylmä ihon pohjasävy, myös oranssi sopii hänelle. Se ei kuitenkaan välttämättä ole paras mahdollinen värivaihtoehto. 
Evangeline Lilly (kanadalainen näyttelijä ja malli). Musta ei voi mennä vikaan tällä hiusten- ja ihonvärin yhdistelmällä!
Scarlett Johansson (näyttelijä, vaatesuunnittelija, malli). Punainen on ehdottomasti Scarletin väri :) Scarletille sopii myös valkoinen ja vaaleanpunainen.
Amy Adams (näyttelijä). Ihana kylmä luumunväri, joka saa Amyn ihon hehkumaan!
Naomi Cambell (brittiläinen supermalli ja näyttelijä). Upea valkoinen on Naomille täydellinen värivalinta.



    Värit jotka sopivat LÄMPIMÄLLE
    
        Lämminsävyisille sopivat yleensä ennemmin kellertäväpohjaiset värit:

 Lämpimät sävyt, kuten kulta, keltaiset, oranssit, oranssi-ruskea, khaki, punaiset, poltettu punainen, 
tiilenpunainen 
Kameli ja beige
Luonnon ja maanläheiset värit, kuten ruskea, punertavan ruskea, pronssi, oliivinvihreä, 
Salvianvihreä ja jadenvihreä 
Jopa sinapinkeltainen ja petroli
Tumma turkoosi ja punertavan siniset
Persikan ja aprikoosin sävyt
Valkoisista puhdas norsunluun väri ja osterinvalkoinen.
Taupenväriset vaatteet 
Myös kirkkaan laivastonsininen. Jos haluat tehdä täydellisen vaikutuksen, kokeile ruskeita ja kultaisia 
asusteita!

VÄLTÄ: sinistä tai käytä sitä vain silloin, kun se on lämmin, eli turkoosiin taittava! Myös harmaa
on hankala väri.


Väriesimerkkejä lämpimälle ihonsävylle


LÄMMIN IHONSÄVY JA TUMMAT HIUKSET

kamelinruskea, havunvihreä, ruosteenruskea, tomaatinpunainen, lohenpunainen, mahonginruskea,oliivinvihreä

VÄLTÄ: Vaaleanpunainen, harmaanruskea


LÄMMIN IHONSÄVY JA VAALEAT HIUKSET

 luonnonvaalea
 lämpimät ja hennon punaiset
 persikka ja koralli
 aprikoosi
 valoisat vihreät, kuten kellanvihreä
 vesimeloni
 lämmin turkoosi
 kullanruskea

VÄLTÄ: Musta ja kova valkoinen, tummat ja voimakkaat värit


Joitain julkkiksia, joilla LÄMMIN ihonsävy 

Hillary Duff (laulaja, näyttelijä, vaatesuunnittelija). Mustan sanotaan sopivan kaille, ja vaikka Hillaryllä onkin lämmin ihon pohjasävy, musta pukee myös häntä. Mutta vielä parempi värivalinta olisi kenties tummanruskea, joka toisi Hillaryn silmät paremmin esille!
Dannii Minogue (australialainen pop-laulaja,  näyttelijä, vaatesuunnittelija, valokuvamalli). Kulta on varma iltapukuvärivalinta!
Natalie Portman (israelilaissyntyinen näyttelijä). Huom! Vaikka Nataliella lämmin ihon pohjasävy, hänelle sopii myös sininen, vaikka se tekeekin mielestäni hänen hivenen kalpan näköiseksi.
Sarah Ferguson (Yorkin herttuan prinssi Andrew'n ent. vaimo). Tämä sinapin keltainen sopii harvalle, mutta  Sarahin ihoon ja hiustensävyyn aika nappi valinta.
Jessica Biel (näyttelijä). Kulta pukee ihanasti Jessicaa!





Lähteitä:


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti